Classical Handmade Products

Jute met hoge waarde

Wat het bedrijf doet en waarom

Na India is Bangladesh de grootste producent van jute. Jammer genoeg wordt dit grotendeels in bulk verkocht, zonder grote toegevoegde waarde. Jute is echter een sterke, waardevolle vezel waarvan weldegelijk hoogwaardige producten gemaakt kunnen worden. Dat is precies wat het bedrijf Classical Handmade Products doet.

De impact

Ondernemer Tauhid van Classical Handmade Products (CHP) had 15 jaar geleden de droom om in het noorden van Bangladesh hoogwaardige producten te maken van jute en andere natuurlijke vezels. Niet in de grote stad Dhaka, waar veel van de textielindustrie zich heeft verzameld, maar in het rurale noorden. Dicht bij de arme plattelandsbevolking die op deze manier een inkomen zou kunnen verwerven. Zónder dat daarvoor families uit elkaar worden getrokken: dat is namelijk wat in de textielindustrie gebeurt, waar vader of moeder lange tijd weggaan om in de grote stad te werken. Inmiddels is de droom van Tauhid uitgekomen en heeft CHP klanten over de hele wereld die de prachtige manden en kleden afnemen. En zijn er in totaal ongeveer 5.000 mensen aan het werk. Dit zijn zowel thuiswerkers als fabrieksarbeiders, voornamelijk vrouwen.

CHP is een geaccrediteerd lid van de World Fair Trade Organization.

Beleg ook eens in Bengaalse woonaccessoires!

Als participant wordt u mede-eigenaar van het Fair Factory Development Fund. De minimale inleg bedraagt 100.000 euro. Door te beleggen in het Fair Factory Development Fund stelt u ons in staat te investeren in diverse fabrieken in verschillende landen.

Classical Handmade Products in enkele getallen

medewerkers
0
thuiswerkers
0
% vrouwelijke medewerkers
0

Meer informatie?

Bedrijven met grote impact

Portefeuille Fair Factory