Visie en aanpak

Missie en visie

Missie

Wij zijn waardengedreven impactinvesteerders. Wij doen ons werk vanuit het principe van rentmeesterschap en zoeken dat ook bij onze beleggers en bedrijven. Wij investeren in agrifood-processing bedrijven in rurale gebieden in Afrika en Azië. Ons doel is sociale impact: een beter perspectief voor alle stakeholders. In de eerste plaats de bevolking, de boeren en de fabrieksarbeiders. We streven voor onze beleggers naar een bescheiden financieel rendement.

Visie

Veel landen in het Zuiden beschikken over een goed landbouw potentieel. Het schort echter vaak aan verwerkingscapaciteit. Dat is de reden waarom een land als Sierra Leone nog steeds rijst importeert uit Thailand terwijl het land dit heel goed zelf kan produceren. Het is ook de reden waarom Bangladesh jute exporteert als basisproduct waaraan pas verderop in de keten echte waarde wordt toegevoegd.

Wij investeren in ondernemers die het anders willen doen. Zij hebben in meerdere opzichten een gezonde business case die wij met onze investering willen helpen opschalen. Dat doen we als betrokken aandeelhouder.

Wat ons drijft

Wij geloven dat wij als rentmeester geroepen zijn om op een verantwoordelijke, gelijkwaardige en duurzame manier om te gaan met dat wat hier op aarde door God aan ons is toevertrouwd. Daarom zoeken we, samen met onze beleggers en bedrijven, doelbewust naar positieve sociale impact. We willen vanuit onze overvloed hier, investeren in overvloed dáár.

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Mail of bel ons om uw vraag te stellen of een kennismaking te plannen.