Nieuwe investering in voedselproductie in Kenia

Het Fair Factory Development Fund breidt haar portefeuille uit met een nieuwe investering. Het gaat om Shalem Investment Ltd in Kenia.

Dit familiebedrijf speelt een grote rol in de voedselzekerheid in Kenia en is daarnaast voorloper op het gebied van inclusie en duurzaamheid.

Missie

De missie van Shalem is het ondersteunen en versterken van 30.000 kleine boeren om de productie van basisvoedsel te verhogen. Daarnaast ondersteunt Shalem deze boeren bij creëren van bestaanszekerheid door de samenvoeging van landbouwproducten, marketing en afzetkanalen. Een groot deel van de producten wordt gebruikt om Ugali van te maken: hét dagelijkse ‘’brood’’ van de Keniaan. Ugali is gezond en betaalbaar basisvoedsel. Hiermee levert Shalem een enorme bijdrage aan de voedselzekerheid in Kenia.

Activiteiten

De activiteiten van Shalem zijn opgesplitst in drie categorieën. 20% van de omzet is graanhandel, 70% is meelproductie en 10% is de productie van diervoeders. Deze laatste categorie bestaat voor het grootste deel uit het verwerken van de reststroom vanuit de productie van meelproducten.

Bewezen partnerschap

De afgelopen tien jaar heeft Shalem zich bewezen als trouwe partner voor de boeren en als producent van gezonde, betaalbare en belangrijke voedingsproducten.

Met het verwerken van reststromen tot diervoeder en het gebruik van zonnepanelen voor de energievoorziening, zet Shalem belangrijke stappen in een duurzame voedselproductie in Kenia.

De visie en aanpak van het bedrijf sluiten naadloos aan bij onze visie op rentmeesterschap. Daarmee is Shalem Investment Ltd een waardevolle aanvulling voor onze portefeuille.

Meer lezen over dit bedrijf?

Deel dit bericht:

Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print