150.000 maaltijden per dag

Shalem is een Keniaans familiebedrijf: oprichters Ruth en Daniel Kinoti werken dagelijks samen met hun twee kinderen Victor en Joy in dit bedrijf, dat zo’n 150 personeelsleden telt. Wat eind jaren 90 begon met de in- en verkoop van graan groeide uit tot een toonaangevend bedrijf in de graanverwerking in Kenia. En dat heeft impact.

“Wij zijn een bedrijf met een missie.” zegt Ruth, CEO van Shalem. “Wij willen de uitdagingen van kleine boeren aanpakken met duurzame oplossingen én veilig, betaalbaar en voedzaam voedsel beschikbaar maken voor iedereen.”

Inmiddels werkt het bedrijf samen met ruim 30.000 kleine boeren (waarvan 67% plattelandsvrouwen) en wordt er dagelijks ruim 100 ton meel verwerkt. Goed voor 150.000 betaalbare maaltijden per dag.

Ruth: “Wij ondersteunen kleine boeren om de productie van basisvoedingsmiddelen te verhogen en welvaart te creëren. Dat doen we door de boeren toegang te geven tot een stabiele en groeiende markt. Wij verwerken hun graan tot voedzame, betaalbare meelproducten voor mensen uit verschillende geledingen van de samenleving, waaronder ook de lage inkomensgroepen.”

Naast impact op de leefomstandigheden van kleine boeren en voedselzekerheid, is Shalem ook van betekenis voor werkgelegenheid in het land. Daarnaast zet het bedrijf de toon als het gaat om duurzame voedselproductie: met het verwerken van reststromen tot diervoeder en het gebruik van zonnepanelen voor de energievoorziening, maar ook door het stimuleren van verantwoorde landbouwpraktijken en duurzame productinnovatie.

Ruth is blij met de samenwerking met het Fair Factory Development Fund: “We zien deze samenwerking als door God gegeven. We zijn blij dat we bekwame partners hebben die ons technisch en financieel ondersteunen.”

Fair Factory Stories #1

Wie zijn de mensen achter de bedrijven waarin we investeren? Welke uitdagingen spelen er in de verschillende landen? En wat betekent ‘investeren met impact’ in de praktijk? Neem een kijkje achter de schermen met de Fair Factory Stories!

Deel dit bericht:

Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print