Dit gebeurt er

Wat het bedrijf doet en waarom

Na India is Bangladesh de grootste producent van jute. Jammer genoeg wordt dit grotendeels in bulk verkocht, zonder grote toegevoegde waarde. Jute is echter een sterke, waardevolle vezel waarvan weldegelijk hoogwaardige producten gemaakt kunnen worden. Dat is precies wat het bedrijf Classical Handmade Products doet.

De impact

Ondernemer Tauhid van Classical Handmade Products (CHP) had 15 jaar gelden de droom om in het noorden van Bangladesh hoogwaardige producten te maken van jute en andere natuurlijke vezels. Niet in de grote stad Dhaka, waar veel van de textielindustrie zich heeft verzameld, maar in het rurale noorden. Dicht bij de arme plattelandsbevolking die op deze manier een inkomen zou kunnen verwerven. Zónder  dat daarvoor families uit elkaar worden getrokken: dat is namelijk wat in de textielindustrie gebeurt, waar vader of moeder lange tijd weggaan om in de grote stad te werken. Inmiddels is de droom van Tauhid uitgekomen en heeft CHP klanten over de hele wereld die de prachtige manden en kleden afnemen. En zijn er zo’n 3000 mensen aan het werk.

CHP is een geaccrediteerd lid van de World Fair Trade Organization.

Doe mee

Doe mee met het Fair Factory Development Fund en draag bij aan een faire gemeenschap!

Door bij te dragen aan het Fair Factory Development Fund stelt u ons in staat te investeren in diverse fabrieken in verschillende landen.

Lees meer over hoe u kunt meedoen.

De CHP gemeenschap bestaat uit:

3000

fabrieksmedewerkers en thuiswerkers

weven, breien, vlechten

7

grote internationale ketens

die de producten van CHP afnemen

2

Fair Factory medewerkers

zijn betrokken vanuit Woord & Daad / Incluvest

U?

Bekijk hoe u kunt bijdragen aan deze gemeenschap!

Doe mee!

Wilt u ook bijdragen aan deze community?

U kunt bijdragen aan het Fair Factory Development Fund. Bijvoorbeeld door een donatie in het fonds. Uw gift stelt ons in staat vanuit het fonds te investeren in diverse fabrieken in verschillende landen. Ook kunt u als participant bijdragen aan ons fonds.

Neem contact op