Ruim 35 aanwezigen bij seminar over rentmeesterschap

Op vrijdag 10 maart kwamen zo’n 35 investeerders en andere geïnteresseerden in het Bijenhuis in Wageningen bij elkaar voor een seminar over rentmeesterschap.

Na de algemene ledenvergadering heeft prof. Dr. Jan van der Stoep (bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Wageningen Universiteit) een bijzonder ‘college’ gegeven over rentmeesterschap.

Bijbelse visie rentmeesterschap

Vanuit Genesis 2 nam Van der Stoep het publiek mee in een Bijbelse visie op rentmeesterschap. In de kern gaat het daarbij om 4 punten:

  • Beheer van goederen
  • Zorg voor anderen
  • Verbonden met de aarde
  • Leven in verwachting.

Johannes Calvijn zei: we hebben het land in bruikleen ontvangen. Hierin zit de lijn vanuit de generaties die geweest zijn naar toekomstige generaties. Belangrijk is de zorg voor elkaar, je plaats kennen en het bieden van hoop, dat een perspectief is dat aanzet tot handelen. Geen ‘eindselen’ (doeleinden, targets), maar beginselen (plekken van hoop).

Kokos in Ghana

Na deze lezing nam Wietse van Tilburg de aanwezigen mee in het verhaal van Melach Coconut Processing Farm, een nieuwe investering van het fonds in Ghana. Het bedrijf exporteert succesvol biologische kokosnoot-olie en verschillende bijproducten.

Via een live videoverbinding werd contact gelegd met Michael Annan, oprichter en directeur van het bedrijf. Michael kreeg, met zijn bevlogenheid en geestdrift, de handen van de aanwezigen meerdere keren op elkaar voor een luid applaus.

Na afloop was er gelegenheid voor napraten en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Deel dit bericht:

Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print