Ethiopië: duurzame vrede begint in het klein

Onlangs bezochten Gerrit Kuiper en Koert Jansen het bedrijf Chico Meat in Ethiopië. Het Fair Factory Development Fund investeert in dit bedrijf.

Eind vorig jaar werd het langverwachte vredesverdrag gesloten dat een einde moet maken aan de burgeroorlog in het noorden. Ethiopië was het afgelopen jaar veel in het nieuws vanwege die oorlog, die overal in het land zijn sporen nalaat. Nog steeds is het niet veilig om ver buiten de hoofdstad te reizen.

Vredige indruk

De groene, glooiende heuvels rondom Chicomeat geven een vredige indruk en lijken zo een hoopvolle omlijsting voor het verdrag. Toch is er van echte vrede nog geen sprake. De spanningen blijven groot en de geweldsincidenten nemen op sommige plekken juist toe.

Verschil maken

In deze fragiele en gespannen omgeving maakt Chico Meat verschil. Op zijn eigen, kleinschalige manier probeert het bedrijf bij te dragen aan een vreedzamere samenleving.

Door boeren kans te geven zich te ontwikkelen. Door goed te zijn voor werknemers (er werd gezongen en gelachen in de fabriek). En door actief betrokken te zijn bij gemeenschapsinitiatieven, zoals een blindenschool. Duurzame vrede begint in het klein.

Deel dit bericht:

Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print