Nieuwe investering in kokos in Ghana

Het Fair Factory Development Fund gaat investeren in de verwerking van kokos in Ghana. Onlangs is deze nieuwe investering goedgekeurd door het Investment Committee van het fonds.

Het gaat om een investering in Melach Coconut Oil in Ghana. Dit bedrijf is opgericht door Michael Anan. De visie en aanpak van het bedrijf als het gaat om duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid sluiten naadloos aan bij de waarden van het Fair Factory Development Fund.

Olie en reststromen

Melach verwerkt kokosnoten, waarbij de gehele noot gebruikt wordt. Het belangrijkste product is olie, die wordt verkregen door het persen van het witte vruchtvlees. De reststromen worden gebruikt voor ingrediënten voor zeep (potash), actieve houtskool, brandstof en kippenvoer.

Investering

Met kapitaal vanuit het fonds wordt onder meer geïnvesteerd in een nieuwe fabriek, machines om de productiecapaciteit te verhogen en het opzetten van een demofarm voor boeren.

Groot potentieel

Oprichter en eigenaar Micheal Annan heeft de kokosolie industrie leren kennen in Thailand. Terug in Ghana verbaasde hij zich erover dat er zo weinig met de kokosnoten gedaan werd in Ghana. Veel kokosnoten vallen van de boom waarna ze wegrotten. Zijn opgedane kennis heeft hij ingezet om Melach op te bouwen. In Ghana is een goed potentieel aan kokosnoten beschikbaar. Daarbij is er voldoende personeel beschikbaar om de verwerking van kokosnoten naar (voornamelijk) olie te realiseren.

Deel dit bericht:

Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print