Wat speelt er nu?

Uitdagingen

Dat het vlees van de koeien van goede kwaliteit is, is zeer belangrijk. Het bepaalt namelijk de kwaliteit van de eindproducten voor de fabriek. Het inkopen bij grote en professionele veehouders is daarom zeer verleidelijk voor de fabriek. In de nabije toekomst willen we meer focus aanbrengen in het opkopen van lokale en kleine boeren. Het is daarbij voor Holland Meat belangrijk om een eenvoudig programma voor de boeren op te zetten. In dit programma moet de bewustwording worden gecreëerd dat investeren in afmesten van koeien belangrijk is, omdat dit zorgt voor een hogere opbrengst. De investering (lasten) gaan hierbij voor de baten uit. Het is zinvol om dat inzichtelijk, maar ook haalbaar te maken voor boeren.

Een andere uitdaging is de opschaling van productie, en daaraan verbonden de logistieke uitdagingen die gekoeld transport met zich meebrengen in Ethiopië. De kwaliteitsstandaard moet voortdurend verbeterd worden, om zo te kunnen blijven concurreren met importproducten.

Planning

In 2018 ligt de focus op het opstarten van de productie en op de verkoopt volgens de kwaliteitsnormen. Het opbouwen van de lokale markt kost tijd. Bij iedere beginnende fabriek zijn er kinderziektes, die eerst verholpen moeten worden voordat er verder uitgebouwd kan worden. Het is de verwachting dat in 2019 echt aandacht kan worden besteed aan het opzetten van een inkooplijn, direct gelieerd aan de kleine lokale boeren. Vanaf dat moment worden de medewerkers van Holland Meat het veld in gestuurd. Zij gaan de boeren uitleggen welke kwaliteit voer en wat voor medicatie ze het beste kunnen gebruiken, om een maximaal rendement te behalen op de verkoop van hun vee aan de fabriek. We werken aan een vertrouwensrelatie. Ondersteuning van de boeren is nodig om geschikt vlees te krijgen voor de fabriek.

In de loop van 2018 en in toenemende mate ook in 2019, zullen er uitbreidingsinvesteringen plaatsvinden voor productdiversificatie.

Impact

De uitbreidingsplannen van Holland Meat zullen in 2019 en opvolgende jaren leiden tot:

  • De installatie van nieuwe productielijnen die ook kippenvleesproducten kunnen maken;
  • Een nieuwe verpakkingslijn en meer gekoelde opslagcapaciteit
  • De opkoop van meer en meer vee van de kleine boeren

Updates

Er zijn nog geen updates beschikbaar voor dit project.

Referenties

Er zijn nog geen referenties beschikbaar voor dit project.

De Holland Meat gemeenschap bestaat uit:

4

leveranciers

brengen hun vlees naar de fabriek

8

fabrieksmedewerkers

verwerken het vlees

30

supermarkten

verkopen het vlees in Addis Abeba

2

Fair Factory medewerkers

zijn betrokken vanuit Woord & Daad / Incluvest

U?

Bekijk hoe u kunt bijdragen aan deze gemeenschap!

Doe mee!

Wilt u ook bijdragen aan deze community?

U kunt bijdragen aan het Fair Factory Development Fund. Bijvoorbeeld door een donatie in het fonds. Uw gift stelt ons in staat vanuit het fonds te investeren in diverse fabrieken in verschillende landen. Ook kunt u als participant bijdragen aan ons fonds.

Neem contact op